Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

Öresundskraft söker

Mättekniker-fältservice till enheten Smart mätning

Öresundskrafts vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen." är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 125 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. Se: https://oresundskraft.se/

Om tjänsten

Enheten, Smart Mätning ansvarar för mätning och insamling av mätvärden från alla kundanläggningar inom Öresundskrafts alla olika nät. Enheten ansvarar också för att all hantering, validering och bearbetning av insamlade data som passerar våra olika applikationer och plattformar, sker på ett kvalitetssäkrat sätt och att vi effektivt och stabilt kan exportera våra mätvärden till berörda verksamheter och system.

Som Mättekniker erbjuder vi dig en intressant och omväxlande roll. Du kommer främst att arbeta ute på fältet med kontroll och besiktning av våra El-mätare. Vi gör en löpande 6 års kontroll av alla installerade mätare och är även med och besiktigar/godkänner mätarinstallationer vid ny-anslutningar (stickprov).  Efter en tid, när du är varm i kläderna, kommer du även att felsöka, lösa problem med mätare eller mätdatakommunikationen. (Allt arbete görs inom svagströmsdelen av anläggningen).

Dessutom kommer på del av din tid att arbeta inom vårt ackrediterade provningslaboratorium där vi gör kontroller/provningar och en del mindre reparations- och underhållsarbeten på våra mätare samt kalibrerar våra egna mät- och provningsinstrument. 

Du kommer till en arbetsplats med stor teknisk och affärsmässig bredd och kommer att få goda möjligheter att utvecklas inom verksamheten. Arbetet innebär många och täta kontakter med kunder och interna samt externa specialister. Inom enheten arbetar idag ca 10 personer. Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor, i Helsingborg, och du rapporterar direkt till enhetschefen för Smart Mätning.

Om dig

Vi tror att du har en utbildning motsvarande gymnasienivå och med någon form av specialisering inom El-teknik. Du har förmodligen arbetat en tid, i en liknande roll, med el-installation, mätteknik och felsökning, och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå hur en installation är tänkt att fungera. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen, men vi har goda möjligheter att ge dig den kunskap som du kommer att behöva. Har du en bakgrund inom IT, datakommunikation, anslutning, infrastruktur, tillsammans med el-kunskap, är det också meriterande.

Som person är du öppen, tydlig och engagerande. Du är noga och arbetar strukturerat med ett naturligt intresse för detaljer. Vi värdesätter ett stort intresse för service och att du alltid vill utveckla samspelet mellan människor och teknik. Vi förutsätter att du har en god datorvana, körkort, och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift. 

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontakt och Ansökan 
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller på www.pafrekrytering.se. Efter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Sista ansökningsdag: 2018-08-27

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö: 
Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: bjorn.larsson@pafrekrytering.se

Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT
Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2018-08-27

Län:

Skåne

Tillträde:

Snarast

Kontaktpersoner:

Björn Larsson, Paf Rekrytering
tfn: 072-572 36 70