Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

Öresundskraft söker en

IT arkitekt

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. För mer information besök www.oresundskraft.se och http://braenergi.oresundskraft.se/

 

Vi håller på att skapa ett nytt Öresundskraft för framtiden. För att möta förändringarna i vår omvärld – och ta vara på möjligheterna i energiomställningen. För att behålla konkurrenskraft – och bli starkare. För att bli vinnare, helt enkelt. Och det är här du kommer in.

I din roll som IT-arkitekt kommer du att vara en drivande part i planeringen för realisering av IT-lösningar baserat på verksamhetens behov och förutsättningar från existerande IT-tjänster i organisationen. Du kommer ha en samordnande roll, ta in krav från olika delar av verksamheten.

Vidare ingår i rollen att balansera kvalitetsattributen mot de funktionella kraven och bereda underlag för nödvändiga prioriteringar och kompromisser. Du ska säkerställa att företagets övergripande strategier följs samt att företagsövergripande arkitekturprinciper och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen.

 

OM TJÄNSTEN

• Säkerställa att lösningens kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.

• Ansvara för att systemkartan är hållbar över tiden

• Säkerställa att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning.

• Ta fram processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar och informationsmodeller.

• Fokusera på helheten – inte bara att systemet gör saker rätt utan även att systemet gör rätt saker

• Genomförande av arkitekturgranskningar.  IT-arkitekten agerar mellan verksamhet och teknik.

Du kommer ingå i ett team bestående av verksamhetsarkitekter, utvecklare och informationssarkitekter. Du rapporterar till IT-chefen och sitter med i ledningsgruppen för IT.

OM DIG


Du har en relevant IT-utbildning samt minst ett par års arbetslivserfarenhet som IT-arkitekt. Du har god förståelse för hela utvecklingsprocessen från design till konstruktion och test och har medverkat i flertalet projekt som utvecklare eller arkitekt.

Du har ett gediget tekniskt kunnande och en stor förståelse för integrationer och db.

Som person är du initiativrik, kommunikativ och flexibel. Du har lätt för att anpassa dig efter nya situationer i ditt arbete och kan jobba så väl självständigt som i grupp. Du är även lösningsorienterad och har lätt för att se helheten.

Vi förutsätter att du har körkort och behärskar engelska i tal och skrift.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

KONTAKT

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Experis IT. Klicka här för att söka tjänsten.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult: igor.micanovic@se.experis.com, 040 665 61 44 eller Patrik.wolf@se.experis.com, 040 660 63 20.

Vi arbetar med löpande urval, sista ansökningsdag är 30 september. Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT

Elisabet Bengtsson, Vision, 042-490 3477

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Peter Johansson, Ledarna, 042-490 3506
 

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2018-09-30

Län:

Skåne

Tillträde:

Snarast

Kontaktpersoner:

Igor Micanovic, Experis AB
tfn: 040-665 61 44
Patrik Wolf, Experis AB
tfn: 040-660 63 20