Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

Öresundskraft söker

Automationsingenjör

Är du en driven och systemintresserad automationsingenjör som söker efter din nästa utmaning? Vill du arbeta för en tekniskt framtidsorienterad aktör, med ett tydligt hållbarhets- och miljöfokus? Vi erbjuder dig en ny roll i en dynamisk och innovativ miljö, där du får möjlighet att utveckla din kompetens och jobba mot dina mål.                    

Om tjänsten

Produktion vid Öresundskrafts tre anläggningar sker hållbart, såväl miljömässigt som ekonomiskt, med ett långsiktigt perspektiv för medarbetare och kunder. Den bärande produkten fjärrvärme är den självklara lösningen för våra kunder - enkel, leveranssäker, miljövänlig och konkurrenskraftig. Detta sker genom att vi moderniserar våra anläggningar och säkerställer en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare.

Vi bedriver ett arbete där målet är att få ännu säkrare drift och bättre informationshantering. Vi letar nu efter en automationsingenjör, som kommer att bli en del av detta arbete. Tjänsten som automationsingenjör är en ny tjänst och rapporterar till avdelningschefen för underhåll.

Tillsammans med engagerade medarbetare, kommer du att arbeta med driftövervakning av vår anläggning. Du arbetar med våra övervakningssystem, i en utvecklad IT-miljö i ständig förändring och förbättring. Ditt arbete består bland annat att optimera, effektivisera och utveckla vårt styrsystem samt att programmera och göra felsökning. Genomgående för arbetet, är vårt stora fokus på IT-säkerhet och tillgänglighet.

Som automationsingenjör hos oss får du utföra ett omväxlande, spännande, intressant och kvalificerat arbete i ett framgångsrikt företag med tydligt framtids- och hållbarhetsfokus.

Om Dig

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har annan likvärdig utbildning med erfarenhet av automation. Du har erfarenhet från att jobba med automation inom processindustrin eller Kraft & Värme. Primärt för den här rollen är att du är systemvan, och har ett starkt intresse för IT.

Du har:

  • erfarenhet av programmering av styrsystem, gärna ABB XA800 styrsystem eller Siemens S7
  • god förståelse för hårdvarukonstruktion för styrsystem
  • goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
  • B-körkort

Du är nyfiken på ny teknik, vill veta hur saker fungerar i grunden och intresserad av utveckling av befintliga system.

Som person är du samarbetsinriktad, kommunikativ och lösningsfokuserad. Du är självgående och åstadkommer resultat, och trivs i en roll där du får ta ansvar.

Vidare är du strukturerad, kostnadsmedveten och noggrann samt fullföljer de arbeten du utför.

Om Öresundskraft

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. Läs mer på www.oresundskraft.se

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. 

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Öresundskraft med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av kompetensförsörjning och rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken.

Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Angela Ekelöf på 0340 - 66 42 71, angela.ekelof@se.experis.com.

Du hittar mig också på Linked-in: https://www.linkedin.com/pub/angela-ekelöf/31/b10/43.

 

Fackliga kontaktpersoner:

Johan Sonesson, Ledarna, 042-490 3663

Muris Lelic, Vision, 042-490 3854

Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 3854

 

Intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 28 januari. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Vi ser fram emot Din ansökan!

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2019-01-28

Län:

Skåne

Tillträde:

Snarast

Kontaktpersoner:

Angela Ekelöf, Experis AB
tfn: 0340-66 42 71