Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

Öresundskraft söker

Group Business Controller

Vi söker nu en Group Business Controller som kommer att ha en central roll i att utveckla verksamhetsstyrningen. Du kommer att tillhöra Ekonomi & Finans och ingå i dess ledningsgrupp och kommer i den rollen att ta ledarskapet för avdelningens förändringsarbete.

Du kommer att vara drivande i att utveckla controllingverksamheten och hur Öresundskrafts planerings- och uppföljningsprocesser skall utvecklas för att på bästa sätt skapa värde i denna förändringsresa.

Ett stort ansvar ligger i att vara väldigt aktiv på daglig basis med hur hela koncernens styrning behöver utvecklas för att skapa förutsättningar att leverera på företagets strategier och mål.

Koncernrapporteringen görs i Ocra och man blir ansvarig att tillsammans med koncernredovisningsansvarig utveckla systemet utifrån operativ rapportering. 

Det löpande controllingansvaret karaktäriseras av analys av månads- och årsbokslut samt nyckeltal. Rollen ansvarar också för ad hoc analyser samt presentationsmaterial mot ledning och styrelse. 

Du kommer att agera diskussionspartner till chefer, affärsområdescontrollers och andra beslutsfattare i organisationen.

Du kommer dagligen arbeta tätt tillsammans med bl.a. affärsområdescontrollers, ekonomichef och koncernredovisningsansvarig.

Vem söker vi?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har arbetat i en ledande position. Du är självgående, ansvarstagande och triggas av att utveckla både dig själv och andra. Vidare är du en socialt trygg person med god strategisk kommunikationsförmåga och som självständigt kan strukturera idéer från ord till handling. Vi vill att du är resultatorienterad och kan vara en tydlig ”vägvisare” med förmåga att motivera, engagera och ta beslut. Självklart gillar du förändringsarbete och ser framtidens teknik som spännande.

Det är meriterande om du har erfarenhet från snabbväxande bolag med hög förändringstakt eller har varit med om förvärv eller liknande transformationsresa som den som Öresundskraft står inför.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance. Sista ansökningsdag är 2019-01-20 men urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.
Klicka här för att komma till ansökningslänken!  Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult: Titti Eiman titti.eiman@dfindfinance.se eller Annie Höjman annie.hojman@dfindfinance.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2019-01-20

Län:

Skåne

Tillträde:

Snarast

Kontaktpersoner:

Annie Höjman, Dfind Finance
tfn: 0733329195
Tiiti Eiman, Dfind Finance
tfn: 0702168358