Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

söker

NOC/Drift-chef

Vi håller på att skapa ett nytt Öresundskraft för framtiden. För att möta förändringarna i vår omvärld – och ta vara på möjligheterna i energiomställningen. För att behålla konkurrenskraft – och bli starkare. För att bli vinnare, helt enkelt. Och det är här du kommer in.

Vi erbjuder dig möjligheten att få bli vår nya ledare för vår enhet inom nätverksdrift, övervakning, installation och felsökning. Vårt team tar idag hand om ett växande nät med många nya tjänsteleveranser som gör det möjligt för regionens många aktörer att teknisk fortsätta att ligga i framkant. Vi erbjuder dig en riktigt spännande möjlighet att få jobba med hela kedjan fram till kundens anslutningspunkt och med alla typer av tjänster inom stads- och fibernät, med målet att ge kunden en friktionsfri upplevelse. Vi ser mycket positivt på vår fortsatta utvecklingsresa och är stolta över att vi både kan utveckla och leverera en säker drift av framtidens kommunikationslösningar inom IoT & M2M.   

OM TJÄNSTEN

Enheten för nätverksdrift ingår i Öresundskrafts affärsområde, Kommunikationslösningar, som ansvarar för byggnation och drift av öppet stads- och fibernät i Nordvästra Skåne, från Mölle i norr till Rydebäck i söder. Vårt affärsområde består av avdelningar för Marknad & Försäljning, Nät & Projektering, Data/BI samt Teknik & Kommunikationen där din enhet ingår. Avdelningen för Teknik & Kommunikation består av Driftenheten (NOC) samt projektledare och specialister.

Via vårt fibernät och våra operatörshotell levererar vi kommunikationslösningar / bredbandstjänster för internet, TV och telefoni tillsammans med marknadens alla ledande tjänsteleverantörer, till både privat- och företagskunder. Vi har flera pågående leveranser av smarta tjänster till flera svenska kommuner, företag och större fastighetsägare. Både till Skåne och andra delar av Sverige. Idag levererar och övervakar vi över 50 000 anslutningar, och fler blir det. Vi kommer att fortsätta att vara i digitaliseringens framkant och har flera spännande pilotprojekt och pågående leveranser uppkopplade sensorer. Vi var en av pionjärerna och kan tekniken, vet vad som krävs för att leverera tjänster och teknik och vill fortsätta vara drivande i utbyggnaden av IoT.    

Vi tror på den nytta och arbetsglädje som en bred tjänst ger och att man trivs bäst när man tillsammans med engagerade kollegor har varierande arbetsuppgifter och kan fortsätta att utveckla sin kompetens. I rollen som enhetschef arbetar du därför gärna som en i NOC-teamet. Leder och tar ett aktivt ansvar, både i vår driftövervakning (NOC) och ute på fältet.

Enhetens arbetsuppgifter består huvudsakligen av: 

  • Installation, konfiguration och drift av aktiv utrustning.
  • Drift av system för nät- och tjänstehantering, accesskontroll, portaler m.m.
  • Drift av brandväggar, loggservrar samt andra system
  • Bemanna NOC (Network Operating Center) för övervakning av stadsnät och tjänster.  
  • Felsökning och felavhjälpning
  • Support / Ärendehantering - andra och tredje nivån 

Du kommer till en arbetsplats med stor teknisk och affärsmässig bredd och får stora möjligheter att få vara med att utveckla vår verksamhet. Arbetet innebär många och täta kontakter med såväl interna som externa samarbetspartners, leverantörer, specialister och kunder.

I din roll driver du löpande förbättringar av processer och rutiner och har såväl personal- (6-8 Nätverkstekniker / Nätverksingenjörer) som budgetansvar. Du rapporterar till avdelningschefen för Teknik & Kommunikation. Tjänsten är placerad på Öresundskrafts huvudkontor, i Helsingborg. 

OM DIG

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med en inriktning mot nätverksteknik. En relevant högskoleexamen är naturligtvis meriterande. Du har några år i branschen och vi tror att du är van vid att leda och utveckla processer och metoder inom fibernät, drift, installation, övervakning. Du har ett fortsatt stort intresse för tekniken och dess möjligheter och har även visat att du är en ledare som har förmågan att engagera och utveckla ditt team. Du är bekant med ramverket ITIL och ärendehantering. Vi förutsätter att du har körkort och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.  

Som person är du öppen och tydlig. Du arbetar strukturerat och har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter. Vi uppskattar om du har ett stort intresse för samspelet mellan verksamhet, teknik och människor och ser möjligheter och utmaningar som något positivt. Du är självgående, lugn och stabil till din natur och behåller alltid fokus på det som för arbetet framåt.

KONTAKT

Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö: Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: bjorn.larsson@pafrekrytering.se 

Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller via: www.pafrekrytering.se. Efter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Sök jobbet här!

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer. Sista ansökningsdag: 2019-09-13.

Vi ser fram emot din ansökan!

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

FACKLIG KONTAKT

Vision: Vesna Sulejic 042-490 3164

Ledarna: Peter Johansson 042-490 3506

Akademikerna: Magnus Gunnarsson 042-490 3551

OM OSS

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör.

För mer information besök: www.oresundskraft.se

 

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2019-09-13

Tillträde:

Snarast

Kontaktpersoner:

Björn Larsson, Paf Rekrytering
tfn: 072-572 36 70