Öresundskraft AB Öresundskraft AB
Öresundskraft Tillbaka till lediga jobb

Öresundskraft söker

Avdelningschef Smart mätning

Vi håller på att skapa ett nytt Öresundskraft för framtiden. För att möta förändringarna i vår omvärld – och ta vara på möjligheterna i energiomställningen. För att behålla konkurrenskraft – och bli starkare. För att bli vinnare, helt enkelt. Och det är här du kommer in.

Vi erbjuder dig möjligheten att få bli vår nya ledare för Smart Mätning, detta är avdelningen som ansvarar för vår anslutnings- och mätverksamhet. I din roll som avdelningscchef blir du en del av affärsområdet Distributions ledningsgrupp. I ledningsgruppen får du åtta kollegor som kommer att välkomna dig i arbetet med att göra skillnad på riktigt. Här finns ett gott och engagerat ledarskap, där vi gör saker tillsammans, involverar och levererar ”best in class” och har seriöst roligt på jobbet.

OM TJÄNSTEN

Avdelningen Smart Mätning ingår i Öresundskrafts Affärsområde Distribution.

Distributionsverksamheten är navet i vårt energisystem och möjliggöraren av framtidens moderna och dynamiskt energisamhälle med bland annat mer förnyelsebar elproduktion och en elektrifierad av fordonsflotta  Samtidigt möter vi utmaningar i form av kraftig tillväxt och en ökande effektproblematik i vårt energisystem

”Smart mätning” ansvarar för mätning och insamling av mätvärden från alla kundanläggningar inom Öresundskrafts nät för både El, Fjärrvärme, Gas och Fjärrkyla. Man ansvarar även för hantering, validering och bearbetning av insamlade data i olika applikationer och plattformar samt för att säkerställa en effektiv dataexport till angränsande verksamheter och system. Arbetet drivs med ett mycket stort fokus på en, i alla steg, kvalitetssäkrad process med många integrationer, såväl interna som externa.

Ny teknik och nya omvärldskrav medför att verksamheten, inom de närmaste 2-3 åren, kommer att genomgå stora förändringar. Bland annat närmar vi oss en storskalig utrullning av nya El-mätare, vilka ger oss helt nya möjligheter i att övervaka och optimera vårt nät och samtidigt effektivisera verksamheten. Detta innebär nya möjligheter för våra affärer och skapar information och data som kan användas i vårt arbete med att utveckla vår infrastruktur.

Som chef för Smart Mätning leder du en avdelning med 19 medarbetare vilka i dagsläget rapporterar till en underställd enhetschef.  Här erbjuds du möjligheten att driva en spännande utvecklingsresa innebärande både teknikskifte och förändring av arbetsuppgifter och affärsmål för verksamheten. I ledningsgruppen för affärsområdet förväntas du bidra i det strategiska arbetet och vara en drivande kraft i vårt utvecklingsarbete, både för verksamheten och teamet.

Du kommer till en arbetsplats med stor teknisk och affärsmässig bredd och får stora möjligheter att få vara med att utveckla vår verksamhet. Du kommer att arbeta nära Affärsområdeschefen i strategiska frågor för affärsområdet. Arbetet innebär många och täta kontakter med såväl interna som externa samarbetspartners, leverantörer, specialister och kunder. Du rapporterar till affärsområdesschefen för Distribution. Tjänsten är placerad på Öresundskrafts huvudkontor, i Helsingborg. 

OM DIG

Du har en relevant akademisk examen och en tidigare erfarenhet som chef i en teknikintensiv verksamhet, gärna med ett högt kvalitetsfokus. Du har arbetat nära dina medarbetare, coachande, och med ett affärsfokus. Med tanke på kommande förändringar ser vi gärna att du har erfarenhet av att ansvara för en tjänsteköpande verksamhet och att du aktivt arbetat med leverantörsutveckling, uppföljning av processer som involverar underleverantörer och är van vid att skapa och implementera tydliga SLA. Kanske kommer du från branschen, men vi ser gärna en bakgrund inom IT eller datakommunikation, infrastruktur. Det är meriterande om du även haft möjlighet att implementera arbetssätt och processer baserade på LEAN.

Du vet att du har förmågan att påverka och skapa engagemang. Din lyhördhet gör att du navigerar smidigt i en organisation och du har modet att driva och hålla fast vid en inslagen väg. Du ser helheten utan att missa viktiga detaljer och drivs av att utveckla och coacha ditt team till framgång.

Vi värdesätter en hög kommunikations- och samarbetsförmåga. Förutsätter att du har körkort och att du behärskar svenska, i tal och skrift.  

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Öresundskraft vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

KONTAKT

Vill du ha ytterligare information om tjänsten, kontakta Ulrika Schöön, Avdelningschef Nätmarknad, 042-490 3756 eller Dan Lilja, AO chef Distribution, 042-490 3678.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 30 september. Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT

Magnus Gunnarsson, Akademikerna, 042-490 3551, Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579 Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

 

 

 

 

 

Dela på:

Mer info om tjänsten:

Arbetsplats/placeringsort:

Helsingborg

Sista ansökningsdag:

2019-09-30

Län:

Skåne

Tillträde:

2019-10-01

Kontaktpersoner:

Dan Lilja, AO chef Distribution
tfn: 042-490 3678
Ulrika Schön, Avd.chef Nätmarknad
tfn: 042-490 3756